Home / Trainingen en seminars

Blijven leren als bloemstylist en ondernemer

Wil je jouw kennis en vaardigheden updaten op een specifiek onderdeel? Wil je onder begeleiding van onze ervaren docenten oefenen met technieken of alternatieve variaties?  Wil je jezelf blijven ontwikkelen en nieuwe inspiratie opdoen? Dan zijn de trainingen en seminars wat voor jou.

Bij een training krijg je 6 lessen die dieper in gaan op bijvoorbeeld het maken van handgebonden boeketten, rouwbloemwerk of bruidsbloemwerk. De lessen worden verzorgd inclusief alle materialen, en je krijgt een uitgebreide hand-out met achtergrondinformatie. Aan het eind van de training ontvang je een certificaat.

Bij een seminar krijg je een dag of dagdeel les over een specifiek onderwerp, dat een relatie heeft met bloemsierkunst, bloemen en planten of de bloemenwinkel. Het is een intensieve, korte bijscholing, waarbij je de kneepjes van het vak leert of je kennis en vaardigheden kunt verbreden.

Inhoudelijk, creatief en bedrijfsmatig bezig met het vak van bloemstylist
Ons bijscholingsaanbod beslaat het totale vakgebied: inhoudelijk, creatief en bedrijfsmatig. We organiseren seminars over bv bruidswerk en rouwarrangementen en vele andere onderwerpen.

Maatwerk
Heb je een onderwerp waar je met jouw medewerkers of met vakgenoten mee bezig wil zijn? Heb je één of meerdere medewerkers die scholing nodig hebben? In overleg is er veel mogelijk. Het team van Floral Academy staat open om op basis van jouw vraag een passend programma samen te stellen. Bel of mail Birgit Davids om uw ideeën te delen!

Floral Academy

Onze vaktrainingen

Trainingen bij Floral Academy zijn bedoeld als verdieping in een bepaald thema op het gebied van bloemsierkunst zoals boeketten, rouwbloemwerk en bruidswerk.

Trainingen bestaan uit een serie van 6 lessen. Iedere les heeft een eigen onderwerp wat past bij het thema. De docent demonstreert en legt uit hoe bepaalde technieken en vormgevingsaspecten gebruikt moeten worden. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag. De docent begeleidt daarbij en geeft tips en trucs. Aan het eind van de les worden de gemaakte werkstukken besproken.

Goed om te weten
± 6 lessen van 4 tot 5 uur per week verspreid over een paar maanden
na voltooiing ontvang je een certificaat
je ontvangt een uitgebreide hand-out met achtergrondinformatie
alle benodigde materialen zijn aanwezig; je hoeft zelf niets voor te bereiden of mee te brengen
Floral Academy
Trainingen en seminars

Onze seminars

De seminars zijn korte trainingen van een dag(deel). Een seminar heeft een relatie met het vak als bloemist of de bloemsierkunst. Bekijk ons aanbod hieronder.

De duur van een seminar kan variëren: een les kan 3 -7 uur duren of eventueel verdeeld zijn over 2 dagen. Basis is dat het altijd een korte eenmalige activiteit is. Het kan een praktijkonderwerp zijn, maar ook een theoretische les of een combinatie van beide. Ieder jaar worden er andere seminars georganiseerd. Bij veel belangstelling voor een bepaald thema wordt een seminar herhaald.

“Werken met bloemen maakt emoties los en maakt je gelukkig.”
Birgit Davids
Meesterbinder en eigenaar Floral Academy
Floral Academy
Blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en events
Schrijf je in voor de nieuwsbrief