Home / Q&A

Veel gestelde vragen

Questions and Answers:

Hieronder staan veel gestelde vragen en hun antwoorden:

Ja, de lessen worden alleen in het Nederlands gegeven. Zowel de uitleg als de lesboeken zijn in het Nederlands.  Het is dus wel noodzakelijk dat je de Nederlandse taal kunt begrijpen en kunt spreken. In overleg kan er extra uitleg in het Engels worden gegeven.

Een seminar is een bijscholing of thema-les van een dagdeel of dag. Je duikt één dag diep in het onderwerp. Bij een training (vak-training) is er een serie van 6 lessen, waarbij er meerdere onderwerpen in hetzelfde thema (bijvoorbeeld “bruidsbloemwerk”, of “boeketten maken”) worden behandeld. Iedere les heeft zijn eigen deel-onderwerp.

Iedereen die volwassen is (18 jaar en ouder) en minimaal een VMBO opleiding heeft (of een andere opleiding van vergelijkbaar niveau) kan zich inschrijven bij Floral Academy.

Studenten die een tweejarige opleiding volgen bij Floral Academy, kunnen tijdens hun opleidingsduur benodigde materialen inkopen bij de groothandels die zich bevinden op het groothandelsplein van Plantion. De studenten die hier voor in aanmerking komen, ontvangen een inkooppas op naam.  Deelnemers aan een instapcursus,  korte training of seminar krijgen geen inkooppas.

Bij de vakopleidingen vinden we het belangrijk dat je zelf voor je materialen zorgt. Je leert daardoor welke materialen geschikt zijn en welke niet en hoeveel materialen je nodig hebt. je leert er meer van als je een keer minder geschikte materialen hebt dan als je steeds de ideale benodigdheden aangeleverd krijgt. Daarnaast kun je zo zelf een keuze maken voor bepaalde bloemen en kleuren die jouw voorkeur hebben, en je materialen en de ondergrond die je gaat gebruiken op elkaar afstemmen. Je kunt jouw bloemstuk dan ook al voorbereiden als je zelf de materialen verzorgt.

Doordat je zelf de bloemen verzorgt, kun je ook zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft aan materialen. De een wil graag heel veel bloemen hebben en maakt het niets uit wat de materialen kosten, terwijl de ander een lager budget heeft of juist minimalistisch wil werken.

Verder zijn er vrij veel studenten die materialen krijgen vanuit de stage, bloemen uit de tuin halen of juist exotische bloemen willen. Je kunt dus nu zelf de stijl van de materialen bepalen.

Bij de tweejarige opleidingen betaal je per leerjaar. Je kunt dit bedrag per jaar in één keer betalen, of in drie termijnen. Je krijgt dan 3 facturen per leerjaar.

Nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies?
Heb je nog vragen over de Floral Academy opleidingen, trainingen of seminars? Of heb je behoefte aan persoonlijk advies?

Neem contact met ons op via 06 – 28925585 of info@floralacademy.nl

Floral Academy
“Het is de uitdaging om steeds met andere materialen voor andere opdrachtgevers mooie arrangementen te maken.”
Birgit Davids
Meesterbinder en eigenaar Floral Academy
Floral Academy
Floral Academy

Ons aanbod in vakopleidingen

Blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en events
Schrijf je in voor de nieuwsbrief