Home / Over ons

Blijven leren als bloemstylist en ondernemer

Floral Academy is een particulier opleidingsinstituut voor bloemisten en biedt trainingen en vakopleidingen voor beginners tot ervaren bloemisten. Anno 2024 bieden we trainingen en vakopleidingen die professionals voorbereiden voor een toekomst in het prachtige bloemenvak.

Maak kennis met de praktijk van de bloemenbranche
Floral Academy heeft als doel om deeltijdopleidingen en trainingen te verzorgen voor volwassenen die willen omscholen of bijscholen in de bloemistenbranche.

We leggen de lat hoog op het gebied van theoretische achtergronden en praktijkhandelingen / technieken en we vinden het een must dat de opleidingen en trainingen aansluiten bij de praktijk in de bloemenbranche.

Ook creativiteit, duurzaamheid en trends zijn belangrijk bij onze lessen en activiteiten. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk om plezier te hebben in het vak en te genieten van alle prachtige bloemen en arrangementen.

Floral Academy is bedoeld voor diegene die ambitie heeft om professioneel bloemist te worden en mensen die met bloemen willen werken uit liefhebberij.

Floral Academy door de jaren heen

Floral Academy is in tien jaar uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut voor vakopleidingen voor bloemschikken- en binden, waar lessen worden gegeven voor beginnende bloemisten tot meesterbinders aan toe.

In 2013 startte Elso Post zijn bloemenvakschool onder de naam Floral Academy. Hij startte kleinschalig. Beetje bij beetje kwamen er meer groepen, opleidingen en trainingen bij. Nu is Floral Academy een bloemenvakschool waar je lessen kunt volgen van beginner tot Meesterbinder.

Per 1 februari 2023 heeft Birgit Davids het stokje van Elso overgenomen. Birgit werkte al meerdere jaren samen met Elso en ze was docent voor Floral Academy sinds 2018. De leslocatie is gevestigd in bloemenveiling Plantion in Ede, centraal in Nederland.

Floral Academy
Over ons

Maak kennis met het team van Floral Academy

De docenten van Floral Academy hebben jarenlange ervaring op internationaal en nationaal niveau in bloemenwinkels, op evenementen en diverse opleidingen en het belangrijkste: ze zijn nog steeds gek op hun vak. Naast Birgit Davids zien we Ben Clevers, Ad Kruik, Janita Boers als docenten. Allemaal afgestudeerde meesterbinders en/of ervaren bloemisten die hun passie, ervaring en kennis met plezier delen met de studenten.

Daarnaast wordt de administratie en boekhouding vakkundig verzorgd door Karin Vogel.

Floral Academy
Ad Kruik
Floral Academy
Ben Clevers
Janita Boers
Floral Academy
Birgit Davids
Karin Vogel
Karin Vogel

 

 

 

“Het is geweldig om te zien wat voor prachtige werkstukken de studenten maken.”
Birgit Davids
Meesterbinder en eigenaar Floral Academy

Birgit Davids:
vakvrouw, docent en meesterbinder

Birgit Davids is een enthousiaste docent en bloemist, met ruime ervaring in het bloemenvak, de detailhandel en het onderwijs. Zij werkte in binnen- en buitenland, organiseerde vele evenementen en schreef lesboeken op het gebied van de bloemsierkunst en de bloemendetailhandel. Na zoveel jaren in de bloemenbranche is ze nog steeds zeer enthousiast en gepassioneerd over het werken met bloemen. In haar bloemenvakschool deelt zij haar kennis en passie voor bloemen en de bloemsierkunst in de opleidingen voor beginnende bloemisten tot de meesters. Dat doet zij met een team van gelijkgestemde vakmensen.

Examencommissie
Floral Academy heeft een externe examencommissie, die bestaat uit gecertificeerde beoordelaars uit het bloemistenvak. Zij kijken mee naar de inhoud van de opleiding en de examens, zodat een goed niveau gegarandeerd is.

Een leven lang leren: creatief en zakelijk
Floral Academy werkt in de overtuiging dat ontwikkeling en kwaliteit de sleutel is om trends en economisch mindere tijden te overleven. De focus ligt op techniek en kennis van het bloemenvak. Daarom biedt Floral Academy bijscholing aan ervaren bloemisten die alles uit zichzelf (creatief) en hun onderneming (zakelijk) willen halen.

Floral Academy

Bloemenveiling Plantion

Floral Academy is gevestigd in bloemenveiling Plantion in Ede.

Bloemenveiling Plantion is het meest complete en klantgerichte inkoopcentrum voor bloemisten, eigenaren van tuincentra en alle andere groenprofessionals in de sierteeltsector. In de afmijnzaal van Plantion wordt ’s ochtends op drie klokken geveild. Bemiddelaars leggen internationaal directe verbindingen tussen kwekers en grote afnemers. In het groencentrum maken klanten hun keuze uit een uniek assortiment bomen en struiken. En er is een aantrekkelijk groothandelscentrum met groothandels voor snijbloemen, potplanten en hardware (vazen, inpakmaterialen, gereedschappen etc.).

Floral Academy is trots en dankbaar ook onderdeel te mogen zijn van dit geheel. Daardoor ervaren studenten hoe de branche in elkaar zit, en de studenten van een tweejarige opleiding krijgen een inkooppas waarmee zij mogen inkopen bij de groothandels van Plantion.

Floral Academy

CRKBO en NRTO-keurmerk

Volg je een training of opleiding bij ons? Dan weet je dat je goed zit. We voldoen namelijk aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs CRKBO en hebben het NRTO-keurmerk. Dit betekent dat we aan een aantal voorwaarden voldoen, gericht op kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat vinden we erg belangrijk.

Mochten er toch klachten zijn, dan verwijzen we u graag naar onze klachtenprocedure.

De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding  NRTO, de branchevereniging voor trainen en opleiden, heeft voor haar leden een keurmerk ontwikkeld om Kwaliteit en professionaliteit in de opleidingenmarkt transparant te maken. Een lid van het NRTO dient aan deze standaard te voldoen. Met het NRTO-keurmerk toon je in de opleidingsmarkt aan dat je aan hoge kwaliteitseisen voldoet en hierop getoetst bent door een externe certificerende instelling.

Als lid van NRTO conformeert Floral Academy zich aan NRTO-gedragscodes. Er zijn twee soorten gedragscodes die wij hanteren: een voor de consumentenmarkt en een voor de zakelijke markt.
De beginselen in deze gedragscode zijn:

  1. Zorgvuldigheidsbeginsel
  2. Rechtszekerheidsbeginsel
  3. Redelijkheidsbeginsel
  4. Betrouwbaarheidsbeginsel
  5. Kenbaarheidsbeginsel

Alleen dié onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders die voldoen aan de eisen van de gedragscode NRTO en deze gedragscode onderschrijven kunnen lid van de NRTO worden.

Klik hier voor de gedragscode van de NRTO

In het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs CRKBO kunnen onderwijsinstellingen worden ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs.

Opname in dit register is gekoppeld aan een kwalitatieve audit van de instelling (de erkenningsregeling).

Floral Academy
Blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en events
Schrijf je in voor de nieuwsbrief