Home / Vaktrainingen en seminars / Training Schaal en vaas
Training
Schaal en Vaas
Training

Wil je leren om bloemstukken op een schaal en vaas te maken? Dan is deze training echt iets voor jou? Onder leiding van meesterbinder Ben Clevers maak je in 6 lessen verschillende arrangementen op een schaal of vaas.

De bloemen, bijmaterialen en ondergronden staan voor je klaar; je hoeft zelf niets mee te nemen.

Aan de orde komen onder andere schaalschikkingen in steekschuim, rechtsreeks in de vaas en met behulp van kippengaas. Je leert de basistechnieken en regels en diverse handigheidjes voor het opmaken van grotere en kleinere schikkingen.  Er wordt gewerkt met Oasis Bio steekschuim, maar ook met fibre floral foam (een afbreekbaar schuim gemaakt van basalt).

Je maakt verschillende bloemstukken; zowel klassiek gevuld en gemengd, natuurlijk en speels en op groepen en met lijnen. De bloemstukken passen bij het seizoen qua kleuren en materialen.

Er is een uitgebreide demonstratie waarin je kunt zien hoe het bloemstuk gemaakt moet worden en vervolgens begeleidt de docent als je zelf aan de slag gaat met de bloemstukken. Hij geeft volop tip en aanwijzingen en natuurlijk ook complimenten! De bloemstukken mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname.

 

Eerstvolgende trainingsdata

De eerstvolgende groep start op 24 september 2024; de lessen zijn van 15 tot 19 uur.

data:  24 september, 1 en 15 oktober; 5, 12 en 19 november 2024

Kosten
€700,- voor 6 lessen  inclusief materialen en handout koffie/thee.

Docent: Ben Clevers

Locatie
Leslocatie Floral Academy, Wellensiekstraat 4, Ede (bloemenveiling Plantion)

 

 

Aanmelden