Home / Vaktrainingen en seminars / seminar biodiversiteit in de tuin
Seminar biodiversiteit
Biodiversiteit
Training

Voorvechter Nico Wissing draagt zijn visie over de groene duurzame leefomgeving uit.. en vertelt over biodiversiteit.

Kom ook leren van deze ervaren en inspirerende tuinarchitect/hovenier die mens, het landschap, het gebouw en de buitenruimte op een natuurlijke manier in elkaar laat vloeien en samensmelten tot één geheel.

Groen zit in zijn genen: Nico Wissing is vanaf zijn prille jeugd bezig met de natuur, het leven als hovenier en landschapsarchitect. Hij heeft vele nationale en internationale prijzen en onderscheidingen gekregen voor zijn werk, waarbij duurzaamheid, natuur en biodiversiteit centraal staan.  En deze kennis en ervaringen gaat hij met ons delen bij Floral Academy!

Binnen de ontwerpen die hij maakt voor opdrachtgevers uit binnen- en buitenland, speelt hij met de zon, de wind, de wolken en de habitus van bomen en planten. Middels gebruik van duurzame producten, inpassing in de natuurlijke omgeving, innovatieve duurzame oplossingen en het toepassen van de C2C denkwijze als belangrijke uitgangspunten, streeft hij naar kwalitatieve en
eerlijke duurzame groene buitenruimten.

Studio Nico Wissing is een tuin- en landschapsontwerpbureau voor opdrachten in binnen- en buitenland. Er wordt veel aandacht besteed aan natuurinclusief ontwerp, circulariteit, duurzaamheid, klimaatadaptatie en innovatieve oplossingen. (www.nicowissing.com)

Nico is tevens mede-eigenaar van de duurzaamheidsbeweging NL Greenlabel. Een platform voor bedrijven en organisaties die de buitenruimte blijvend willen verduurzamen en vergroenen. Het doel is om zo de footprint van de inrichting van de buitenruimte te
verminderen en de buitenruimte meetbaar te verduurzamen. (www.nlgreenlabel.nl)

Het seminar van Nico is eventueel ook online te volgen via een link (Teams) die aan de online deelnemers wordt toegestuurd.

Heb je interesse om het seminar online te volgen? Vermeld dit dan bij de opmerkingen op het aanmeldformulier.

Praktische informatie
Docent: Nico Wissing
Plaats: Plantion Ede
Datum: 3 mei 2024
Tijd: 14.00 uur – 16.30 uur
Tarief: € 95,00 incl. koffie/thee

 

Aanmelden