Home / Vaktrainingen en seminars / Planten en hydro
vaktraining
Planten en hydro
Training

Wil je weten welke plantenarrangementen geschikt zijn voor bedrijven? Waar je rekening mee moet houden als je nieuwe plantenbakken plaatst en hoe je ze het beste kunt onderhouden? Dan is deze training iets voor jou.

Het verzorgen van plantenbakken met hydrocultuur of grote planten bij bedrijven is een vak apart. Je wilt dat de planten optimaal groeien, dus je wilt de juiste planten kiezen voor die specifieke plek en omstandigheden. Soms moet je de planten snoeien, verpotten of vervangen… maar ook ziektes tijdig herkennen en kunnen bestrijden. Hoe bereken je hoeveel je vraagt voor een onderhoudscontract bij een bedrijf? En hoe zit het met hydrocultuur en andere watergeefsystemen? Dat leer je van onze docent Ben Clevers. Ben is expert op het gebied van aanleg en onderhoud van plantenarrangementen bij bedrijven.

Je maakt een aantal plantenarrangementen (zowel met aarde als met hydrocultuur), en gaat op excursie om in de praktijk aan de slag te gaan met onderhoud van grote planten en plantenarrangementen. Dat is dus super leerzaam!

De lessen worden deels in ons leslokaal in Plantion (Ede) gegeven, en ook gedeeltelijk op locatie bij bedrijven. Je moet zorgen voor eigen vervoer.

Deze training bestaat uit 6 lessen, en is geschikt voor bloemisten met enige basiskennis over het verzorgen van planten.

Docent: Ben Clevers

Locatie: Plantion Ede en andere locaties (details volgen in les 1)

Startdatum: 10 mei 2024

Tijd: 10 tot 14 uur

Overige data: 24 en 31 mei, 14, 21 en 28  juni

Kosten: 600 euro inclusief certificaat en koffie/thee

Meld je hier aan
Planten en hydro