Home / Vaktrainingen en seminars / Planten en hydrocultuur
seminar
Planten en hydro
Training

Wil je weten welke plantenarrangementen geschikt zijn voor bedrijven? Waar je rekening mee moet houden als je nieuwe plantenbakken plaatst en hoe je ze het beste kunt onderhouden? Dan is deze training iets voor jou.

Het verzorgen van plantenbakken met hydrocultuur of grote planten bij bedrijven is een vak apart. Je wilt dat de planten optimaal groeien, dus je wilt de juiste planten kiezen voor die specifieke plek en omstandigheden. Soms moet je de planten snoeien, verpotten of vervangen… maar ook ziektes tijdig herkennen en kunnen bestrijden. Hoe bereken je hoeveel je vraagt voor een onderhoudscontract bij een bedrijf? En hoe zit het met hydrocultuur en andere watergeefsystemen? Dat leer je van onze docent Ben Clevers. Ben is expert op het gebied van aanleg en onderhoud van plantenarrangementen bij bedrijven.

Je maakt zelf 2 plantenarrangementen (een arrangement met potgrond en een arrangement met hydrocultuur), en je leert over onderhoud van grote planten en plantenarrangementen. Dat is dus super leerzaam!

Deze seminar duurt maar liefst 7 uur, en is geschikt voor bloemisten met enige basiskennis over het verzorgen van planten.

Docent: Ben Clevers

Locatie:  wordt nog bekend gemaakt

Datum:  Donderdag 27 juni 2024

Tijd: 10 tot 17 uur

Kosten: 240 euro inclusief alle materialen, certificaat en koffie/thee

Meld je hier aan
Planten en hydro