Home / Vaktrainingen en seminars / Ondergronden maken
Seminar
Ondergronden maken
Training

Als je zelf ondergronden kunt maken, kun je bloemwerk en ondergrond nog beter op elkaar afstemmen, uniek bloemwerk maken en vele creatieve arrangementen maken. Als je een aantal technieken en vaardigheden beheerst kun je daar later je eigen variaties op maken, om je zelf te kunnen onderscheiden van de massa.

Met zelf gemaakte ondergronden heb je een streepje voor op je concullega. Je leert tijdens deze praktische en creatieve vaktraining dat originaliteit en commercieel verantwoord werken prima hand in hand kunnen gaan. Het is een lesdag bomvol inspiratie, waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt!!

Originele ondergronden
Tijdens dit seminar is veel aandacht voor technieken en materialen waar je originele ondergronden van kunt maken. We beginnen met een uitleg over het maken van heel veel verschillende ondergronden voor onder meer:
– bruidswerk,
– rouwbloemwerk,
– winkelverkoop,
– tentoonstellingen en
– workshops.

Te kust en te keur
Birgit Davids laat ideeën zien met o.a. hout, aluminiumdraad, beton, papier maché, wikkeldraad, lasdraad, karton, gipsverband, muurvuller, buigzaam hout, wol, stof,  klei, kaarsvet, textielverharder, piepschuim, stro, metalen ringen en andere metalen frames, maar ook een aantal varianten van een kant-en-klare basis waarmee je iets moois/origineels kunt maken voor kerst.

Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag met een aantal verschillende ondergronden/materialen en technieken, die eenvoudig en snel te maken zijn. Origineel én commercieel verantwoord. Alle materialen hiervoor zijn aanwezig.

Deze vaktraining is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met het maken van bloemwerk

Geen paniek: je hoeft tijdens deze lesdag alle informatie niet te onthouden of met alles mee te schrijven. Je krijgt een uitgebreide hand-out mee, waar de vele mogelijkheden (diverse materialen, technieken en mogelijkheden) voor het maken van ondergronden in uitgewerkt zijn.

Docent  : Birgit Davids
Datum   : ?
Tijd        : 10:00 tot 16:00 uur
kosten   : € 225,-   Inclusief materialen, koffie, thee, hand-out én een certificaat van deelname