Home / Vaktrainingen en seminars / Ambachtelijk papierscheppen
seminar
papier scheppen
Training

Tijdens deze seminar leer je de basisprincipes van het ambachtelijk papierscheppen en maak je speciale papiersoorten van plantaardige vezels. Deze werkwijze is uniek, omdat er puur met plantaardig materiaal gewerkt wordt. De seminar is onder leiding van Ewald Weijers.

Tijdens de seminar werken we met gekookte pulp van plantaardig materiaal, dat is al voorafgaand aan de les gemaakt. Je maakt daarvan ongeveer 8 verschillende en unieke vellen ambachtelijk handgeschept papier (A5   formaat) en/of kleine kaartjes. Het papier kun je met behulp van bloemetjes, blaadjes, zaadjes, kleurstof (plantaardig) en sjablonen naar eigen inzicht decoreren.

Er zijn verschillende soorten, kleuren en structuren van de pulp, waardoor je veel variatie kunt maken.

Deze training wordt gegeven door Ewald Weyers. Ewald is 1 van de 3 professionals in Nederland die het immaterieel erfgoed papierscheppen in stand houdt. Ewald heeft een eigen papiermakerij in Doesburg. Hij vertelt vol passie over dit ambacht en laat vele inspirerende voorbeelden zien.

Geef je op voor deze  andere manier van het verwerken van bloemen en plantaardig materiaal… een verrijking voor je vak als bloemist.

Praktische informatie
Docent: Ewald Weijers
Plaats: Plantion Ede
Datum: 17 februari 2025
Tijd:13.30 – 17 uur
Tarief: € 95,00

 

 

Aanmelden
Ambachtelijk papierscheppen