Home / Nieuws / Duurzaam

Duurzaam

Wist je dat Floral Academy ook bezig is met duurzaamheid?

Zo gebruiken wij hoofdzakelijk bio-steekschuim van Oasis

(Ook scheiden wij natuurlijk ons afval)

 

Het bio steekschuim is een steekschuimsoort wat grotendeels biologisch afbreekbaar is.

 

Op vraag van de bloemist en de consument en na jaren van ontwikkeling, introduceert Smithers-Oasis OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam, ‘s werelds eerste steekschuim dat biologisch afbreekbaar is.

“De bloemist vormt de kern van ons bedrijf”, zegt Chris Martens, Managing Director Smithers-Oasis BeNeLux. “Na het beluisteren van hun waardevolle feedback, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we de technologie van ons OASIS® steekschuim hebben geüpgraded met een positieve impact op het milieu.”

De nieuwe formule van OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam is ontworpen voor moderne stortplaatsen en trekt microben aan die het schuim afbreken tot methaan, CO2 en organisch materiaal. Testen op basis van de ‘American Society for Testing and Materials-normen’ (ASTM) tonen aan dat OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam binnen 1 jaar 51,5 % biologisch afbreekbaar zal zijn en 85 % binnen 3 jaar.

Duurzaam

Meer nieuws van Floral Academy

zondag 13 augustus 2023

Sinds deze zomer heeft Floral Academy cadeaubonnen. Leuk om cadeau te geven en cadeau te krijgen!

Meer weten
donderdag 10 augustus 2023

Op 3 juni hebben we weer diploma’s en certificaten uit mogen reiken aan DFA en ARDFA studenten die hun opleiding hebben afgerond. We willen iedereen van harte feliciteren met de behaalde resultaten en wensen jullie veel plezier en succes in de bloemenbranche!

Meer weten
zaterdag 25 maart 2023

In april 2023 bestaat de Floral Academy tien jaar. De toekomst van de school is begin 2023 in handen van Birgit Davids. Reden om te toasten.

Meer weten
dinsdag 21 februari 2023

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023 zijn de examenwerkstukken van de ARDFA/meesterbindersopleiding van Floral Academy te bewonderen.

Meer weten
Blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en events
Schrijf je in voor de nieuwsbrief