Home / Nieuws / Duurzaam

Duurzaam

Wist je dat Floral Academy ook bezig is met duurzaamheid?

Zo gebruiken wij hoofdzakelijk bio-steekschuim van Oasis

(Ook scheiden wij natuurlijk ons afval)

 

Het bio steekschuim is een steekschuimsoort wat grotendeels biologisch afbreekbaar is.

 

Op vraag van de bloemist en de consument en na jaren van ontwikkeling, introduceert Smithers-Oasis OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam, ‘s werelds eerste steekschuim dat biologisch afbreekbaar is.

“De bloemist vormt de kern van ons bedrijf”, zegt Chris Martens, Managing Director Smithers-Oasis BeNeLux. “Na het beluisteren van hun waardevolle feedback, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we de technologie van ons OASIS® steekschuim hebben geüpgraded met een positieve impact op het milieu.”

De nieuwe formule van OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam is ontworpen voor moderne stortplaatsen en trekt microben aan die het schuim afbreken tot methaan, CO2 en organisch materiaal. Testen op basis van de ‘American Society for Testing and Materials-normen’ (ASTM) tonen aan dat OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam binnen 1 jaar 51,5 % biologisch afbreekbaar zal zijn en 85 % binnen 3 jaar.

Duurzaam

Meer nieuws van Floral Academy

zondag 26 november 2023

Op vrijdag 24 november was er weer een DFA examen. En er is goed nieuws… want alle kandidaten zijn geslaagd voor hun DFA opleiding!

Meer weten
vrijdag 17 november 2023

Nieuw!!! vanaf februari start er een nieuwe studiegroep. Deze is bedoeld voor mensen die al hun vakdiploma hebben, en het leuk vinden om 7x per jaar uitgedaagd en geïnspireerd te worden.

Meer weten
woensdag 25 oktober 2023

Na hard werken en vele controles hebben we nu voor de DFA eigen lesboeken voor theorie en praktijk

Meer weten
zondag 13 augustus 2023

Sinds deze zomer heeft Floral Academy cadeaubonnen. Leuk om cadeau te geven en cadeau te krijgen!

Meer weten
Blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen, trainingen en events
Schrijf je in voor de nieuwsbrief