Vakopleidingen bloemisterij
Bloemsierkunst

Vaktraining weven en vlechten

Met oude technieken aan de slag voor trendy bloemwerk; dat is de basis van deze training. Een vlecht van grassen of een geweven palmblad kan een fraai detail zijn in een arrangement. Door deze klassieke technieken op een moderne manier toe te passen kun je jouw bloemwerk naar een hoger niveau brengen en nieuwe creaties maken.

 

Oefenen met technieken
Tijdens deze seminar ga je oefenen met diverse vlechttechnieken en meerdere manieren om met blad te weven. Het worden geen arrangementen, maar oefent met de technieken, zodat je dat later kunt toepassen in je eigen bloemwerk.

 

Je werkt tijdens de training met verschillende materialen zoals berengras, holpijp (Equisetum), leliegras (Liriope), typha, wilgenteen en palmblad. Aan de orde komen onder andere het vlechten met 4 en 5 strengen, vlechten met bijpakken van extra strengen, een spiraalvlecht, een ronde vlecht en meerdere verschillende  weeftechnieken.

 

Al deze technieken en de uitleg daarvan staat in een handige hand-out, waardoor je later nogmaals aan de slag kunt met deze boeiende technieken.

 

Plaats: Plantion Ede
Datum: maandag 12 juni 2023
Tijd: 18.00 - 22.00 uur
Tarief: € 125,00
Docent:: Birgit Davids
 
 

Aanmelden > via de button Direct Inschrijven op deze site 

EN / NL

 
Bloemenveiling Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede

M +31 (0) 628 925 585
info@floralacademy.nl