Vakopleidingen bloemisterij
Bloemsierkunst

Seminar: Ambachtelijk papierscheppen

Doe mee met deze unieke seminar ambachtelijk papierscheppen. Laat je inspireren door deze andere manier van het verwerken van bloemen en plantaardig materiaal… een verrijking voor je vak als bloemist! 

 

Papier maken van plantaardige vezels
Tijdens dit seminar leer je de basisprincipes van het ambachtelijk papierscheppen en maak je speciale papiersoorten van plantaardige vezels.

 

Tijdens het seminar koken we pulp van plantaardig materiaal en er is pulp wat al voorafgaand aan de les is gemaakt. Je maakt daarvan ongeveer 8 verschillende en unieke vellen ambachtelijk handgeschept papier (A5  formaat) en/of kleine kaartjes. Het papier kun je met behulp van bloemetjes, blaadjes, zaadjes, kleurstof (plantaardig) en sjablonen naar eigen inzicht decoreren.

 

Over Ewald Weyers
De seminar wordt gegeven door Ewald Weyers. Ewald is 1 van de 3 professionals in Nederland die het immaterieel erfgoed papierscheppen in stand houdt. Ewald heeft een eigen papiermakerij in Doesburg. Hij vertelt vol passie over dit ambacht en laat vele inspirerende voorbeelden zien. De werkwijze van Ewald Weyers is uniek, omdat er puur met plantaardig materiaal gewerkt wordt.

 

Praktische informatie

Wanneer: maandag 27 februari 2023 (Vol) 

Vanwege de vele belangstelling is er een extra seminar ambachtelijk papierscheppen bijgekomen op maandag 24 april van 13.00 uur tot 16.00 uur

Kosten: 95 euro per persoon

Docent Ewald Weijers

 

Doe je mee? >> Aanmelden kan via dit contactformulier <

EN / NL

 
Bloemenveiling Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede

M +31 (0) 628 925 585
info@floralacademy.nl